Dasg för en väl försenad uppdatering och en förlossnings historia!

Natten till fredagen den 22 jan hade jag haft regelbundna värkar i åtta timmar blev värre och värre så vi fick åka in. De undersökte mig 4 cm woho! Då blir man väl inskriven. MEN oregelbundna värkar men fullt normalt när man kommer in sa dem. Vi fick vila ett tag eftersom jag varit uppe hela natten. Men då avtar värkarna efter några timmar och ett smått besvikna vi fick åka hem....

Anton var hos sin mormor och morfar. Mamma hade ju blivit allvarligt sjuk under den tiden så allt blev knas. Själv va man jätte stressad utav att Anton var där just då och det kändes dumt men det gick bra ändå. Fredagen den 29 januari bestämde jag mig för att hämta hem Anton då mamma fortfarande var sjuk. Vi var först hos Jasmine min äldsta syster för Anton hade varit där under dagen. Hade känt små värkar under hela dagen men inget jag brydde mig om hade gått mkt i trappor. Klockan blev mycket och vi körde hem till mamma och pappa igen, jag och anton. Det var snöoväder ute så det tog tid att köra. Anton somnade ganska snabbt inne hos mamma. Pappa hade somnat på soffan som vanligt. Jag gick för att lägga mig var helt slut.

Kommer inte ihåg vad klockan var.Men hade nästan somnat då jag kände hur det small till i ryggen. Fan en riktigt värk tänkte jag. Skrev ett sms till Micke. Du måste komma hit, tar minst två timmar ju. Skickade sms till syrran Jasmine. kom hit direkt det är dags. så hon tog en taxi. Jag väckte mamma, ringde förlossningen. Hade inga papper eller nått med, men hade ju inte helller fått några eftersom dom kör papperslöst i Blekinge nu.

Vi kom in vid två tiden på natten.  Dom hade byggt om akuten så det var ett jäkla snurrande  och jag hade grymma värkar och fick stanna hela tiden.

Kom upp och blev undersökt. Var öppen 6 cm och hade ganska bra värkar.  MEN de blewv lite sura på mig för jag inte hade papper och för jag inte hållt mig hemma när jag redan va öppen 4 cm en vecka innan och det va så nära. Lixom vad ska man göra. Antingen klagar folk på att man tar det för lugnt när man e gravid eller så gör man för mkt.

De fick behandla mig som smittoperson eftersom MVC glömt ta vissa blodprov på mig. Så jag fick inte ligga i något bad utan fick duscha i början som smärtbehandling. Jag duschade JÄTTE varm och Jasmine va ju med och svetten rann på henne. jag va alldeles röd på mina ben.

Satt i duschen, men efter ett tag blev det för mkt. Bad om epidural. skulle få spinal, en lätt blandning dessutom pga min lätta skolios.
Nu var värkarna starka och intensiva. jag råma som en ko tror jag, svor åt jasmine. Blev förbannad på en banrmorska som sa jag var sååååå duktig som andades igenom värkarna.

Upp i sängen för att bli undersökt. Cirka 8 cm om jag minns rätt. Fick pitocin. Började andas lustgas.De kom och la spinalen på mig. Kliade under hela huden på hela kroppen. sen tog de mitt vatten. Då var jag 9 cm. Kl var då cirka 20 i 5 på morgonen. De sa jag hoppas du föder innan kl 7 för då byter vi skift. Fick sitta på pilatesboll med skalpelektro då vanlig ctg ej fångade hjärtljuden. Mitt i allt började ctg aparaten att pipa och jag blev rädd.

Men det va bara pappret som tagit slut. Haha...

Kände inga värkar och det va jätte skötn å sitta på pilatesbollen. Men blev yr och fick komma upp. Blev undersökt igen. Öppen 10 cm men inga krystvärkar och bebisen var inte helt nere, så det gick för att ta kaffe. De hann inte långt, jasmine fick trycka på knappen. De kom in och fick nästan ta emot bebisen. hon va halvt ute när de kom in. Krystade två ggr allt som allt. så va hon ute helt. JAg sprack inget alls. syrran fick klippa navelsträngen. Det tog cirka 40 min för moderkakan att komma ut. Jopbbigt. de fick trycka och dra. Bm drog rejält och jasmine tyckte det såg ut som hon skulle dra ut en tand. Så hårt drog hon.

05.10 var hon född. Allt gick jätte bra men snabbt.

Tyvärr han inte Micke dit för han var själv på akuten för han spytt upp färskt blod. så han kom någon timme senare. Som det kan bli.


Nova är nu två månader gammal. Helt underbar och lugn, sover för det mesta.

Vi har flyttat till en lägenhet nu pga våra gamla hyresvärdar var besvärliga och oseriösa...
Micke har börjat på nytt jobb på golfkrogen.